Husdjursdagen 2014

Husdjursdagen i Alsen

-Bonden – människans bästa vän

 

Söndag 3 augusti 2014

klockan 10:00-16:00

 

Fotbollstjärna, datasnille, popartist; det är avundsvärda yrken, det! Visst, men dem klarar vi oss utan. En som vi däremot inte klarar oss utan är BONDEN. Bonden sitter inte i TVsofforna, han får ingen helsida i skvallerpressen och han får inget Nobelpris.
    Men, tänk om alla bönder plötsligt en dag lägger av med sin verksamhet; ställer undan traktorn och gör av med kor och grisar. Hur blir det då? Inget vete till gofikat, ingen mesost och ingen glass. Och alla korvgubbar skulle gå i konkurs.  Och skog över alla åkrar och betesmarker.

Nobelpris eller inte, det är bonden som håller Sverige och världen rullande och nu är det honom/henne och husdjuren som vi vill fira med denna dag. BONDEN-människans bästa vän! Välkommen att fira med oss i Alsen söndag 3 augusti 2014.

Och det blir massor med roligheter! Först och främst  bondens alla djur; hästar, kossor, får och grisar och så smådjuren höns och kaniner m.fl. Och också lite ovanligare husdjur som renar och alpackor. Alla barn får chans att rida på ponnyhästar och också åka hölass efter häst, hur många barn har gjort det nuförtiden?
   Roliga tävlingar som ex. Vem har den största tuppen? Och vem sågar snabbast genom trästocken? Den som är jaktintresserad kan träna prickskytte i skyttesimulatorn; garanterat oblodigt! Och för den klädintresserade blir det mannekänguppvisning där våra bönder visar årets mode för skog och fjös.
    Och så shopping, förstås, många duktiga slöjdare på plats och länets framgångsrika mathantverkare erbjuder korv och ost och annat gott.

Från scenen blir det musik och underhållning under dagen, för både små och stora barn. Här finner man även det lite allvarligare inslaget i dagens program, en paneldebatt om jordbrukets villkor med inbjudna gäster under ledning av Hilda Runsten. Årets gäster är Saila Quicklund (M) riksdagsledamot, Maria Nordén (S), riksdagsledamot, Thomas Magnusson, vice ordförande i LRF och så en ung bonde från bygdens LRF-avdelning. Ta chansen att ställa frågor till panelen!
    Årets framgångsrika kvinnliga företagare i Krokoms kommun kommer att uppmärksammas och tilldelas hederstiteln ”Årets Margareta”, också detta kommer att ske på scenen.
Detta och mycket mer får ni vara med om när ni far till Alsen och besöker oss på Husdjursdagen 2014!

Varmt välkomna till oss på Backgården i Alsen i sommar!

Alsen-Rödöns LRF-avdelningar

Andreas Axelsson 070-694 66 26 eller
Nina Andersson 070-609 19 38

Varmt välkomna till oss på Backgården i Alsen i sommar!

Alsen-Rödöns LRF-avdelningar